Fason Plastik Kırma ve Yıkama

Fason Plastik Kırma ve Yıkama Yapılır

Fason Plastik Kırma ve Yıkama. Yaklaşık 10 yıl önce kurulan ŞAH plastik, plastik hammadde satışının yanında fason kırma ve fason plastik yıkama işlerini de itina ile yapmaya başlamıştır. Normal kırma işleri zaten plastik fabrikalarında sıradan işler olup firmalar tarafından bünyesinden çıkartılmadan kırılarak üretime tekrar kazandırılıyor. Ancak zaruri sebeplerden oluşan dev takoz plastik kütleleri veya havaleli büyük parçalar çoğunlukla ya hurdaya satılıyor yada çürümeye terkediliyor. İşte bu tip plastikleri üçgen plastik SHREDDER makinalarında ince küçük parçalara ayırıp kırma makinalarında işliyor.

Bu sayede atıl durumda olan plastik hammaddeler tekrardan üretime kazandırılıyor. Fason kırma maliyetleri de çok yüksek meblalar değil. Örneğin tek kırma makinasından geçirilen çapaklar kilosu 300 kuruştan büyük takoz ve büyük parçalar kilosu 600 kuruştan kırılmaktadır. Takoz ve büyük parçaların kırımının 600 kuruş olmasının sebebi de iki işlemden geçiyor olmasından kaynaklanmaktadır.

Fason Plastik Kırma ve Yıkama
Fason Plastik Kırma ve Yıkama

2Fason yıkamanın maliyeti ise kilosu 500 kuruş. Bu 500 kuruş tek yıkama içindir. Yani iki değişik hammadde birbirine karıştığında yüzdürme batırma yöntemiyle ayrıştırılır. Üç yada daha fazla karışımlar söz konusu olduğunda yıkama kaç defa yapılıyorsa 500 kuruş ile çarpılır. Fabrikalar da çeşitli sebeplerle hammaddeler birbirine karışmaktadır. Karışan bu tip hammaddeler asla çalışmaz. Tek tek de seçilemeyeceğine göre yıkanması şart olur. Buradaki yıkama hammaddenin temizlenmesi anlamına gelmiyor. Ayrıştırılarak enjeksiyon makinasında çalışması sağlanıyor. Yaklaşık olarak piyasada 40 a yakın hammadde cinsi bulunmaktadır. Her bir hammaddenin erime noktaları olsun özgül ağırlıkları olsun birbirinden farklıdır.

Hatta hatta molekül dizilişleri bile birbirinden farklıdır. İşte hacmi ve ağırlıkları birbirinden farklı olan bu hammaddeler üretim esnasında yanlışlıkla karıştığında kullanabilmek için yıkanarak ayrıştırılır, ve tekrar kullanılır. Yıkama yapılarak ayrıştırılamayan hammaddelerde vardır. Örneğin karışmış hammadde enjeksiyondan geçirildiğinde yıkama yapılsa da net bir verim elde edilemez. Birde elyaflı malzemeler özgül ağırlıkları değiştiği için yüzmesi gerekirken batıyor. Ve dipteki başka malzeme ile karışıyor. Yine iki cins hammadde olduğu için enjeksiyon makinasında çalışmıyor. Yıkama sayesinde ayrıştırılan hammaddeler hurdaya satmaktan daha avantajlıdır. Çünkü yıkama maliyeti eklense bile elde edilecek kazanç hurdaya satılarak elde edilen kazançtan daha fazladır.

Fason Plastik Kırma ve Yıkama Yapılır!

ŞAH Plastik

Halit Öztemir

Telefon : 0 554 781 42 35
Rami Kışla Cad. Emintaş Aktoker  San. Sit. No:165   Dük:17 RAMİ/İST.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir